Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Carlos Gavito

En storhet har gått ur tiden

Carlos Gavito var en riktig milonguero som på ett underbart sätt kombinerade sin passion för social dansstil med avancerad tangoteknik.

Han växte upp med tangon som en riktig ”porteño bailarín” och under sitt långa liv hade han förmånen att uppleva tangons gyllene år.

Även om Gavito var en av de mest eftertraktade professionella tangolärarna, betraktade han tangon som ett livslångt lärande. För honom var rörelsens exakthet på dansgolvet en synonym för tangopassion uttryckt på högsta nivå där känslorna, grace och tekniska finesser inte hamnade i motsägelse. Intentionen, inte själva steget var essensen i Gavitos lära!

När Gavito talade om tango lade man direkt märke till att det handlade om en mycket känslig person som uttryckte sig med auktoritet men som samtidigt förmedlade den rätta tangofeelingen som för honom innebar ett starkt möte mellan det kvinnliga och det manliga på dansgolvet.

Carlos Gavito föddes i Avellaneda, en av Buenos Aires förorter. Han startade sin professionella karriär 1965 i den populära showen Así Canta Buenos Aires. I december 1965 anslöt han sig till ensemblen Forever Tango och tillsammans med Marcela Durán – hans första professionella partner –koreograferade han ”S.V.P” och ”A Evaristo Carriego”, två sketcher som ingår i showen Forever Tango. Han reste till Colombia tillsammans med Julián Centella för att delta i den första tangofestivalen i Medellín, stad där Carlos Gardel och hans ensemble förolyckades den 24 juni 1935.

Sedan 1974 har han turnerat i Amerika, Asien, Afrika och Europa. Under en lång period pendlade han mellan Hamburg och New York där han var tangolärare på Dance Manhattan School. Carlos Gavito var i Sverige flera gånger – en av dem i Tango Nortes regi – tillsammans med sin sista danspartner María Plazaola.

Carlos Gavito dog den första juli 2005.

Hasta siempre maestro!

Ruben Cianour Kalendariet

i morgon
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 21 dec
Milonga på Chicago med julavslutning

fr 28 dec - ti 1 jan, 2019
Stockholms Tangofestival 2018


fr 28 dec - ti 1 jan, 2019
STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018


fr 28 dec - ti 1 jan, 2019
Milongapass


fr 28 dec
Pre-Festival Milonga på Chicago + WS
Visa alla »

ur Aktuellt

Jubileumsbok Tango Norte 30 år Till vårt 30 års jubileum ger Tango Norte ut en Jubileu... »

STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018 Nyårsfestival! årets höjdpunkt! Se programmet här!! »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Kvarglömda saker »

Övrigt »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)