Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Debatt

Pris eller erbjudande

Lördagen den 13 september tog Restaurang Pelé 150 kronor i inträde, bland annat med motiveringen att det skulle bli lotteri med fina priser (på biljettnumret). En hel del av priserna var dagsresor till Helsingfors för 2-4 personer. Det kändes väldigt generöst av Pelé och roligt att vinna en resa till Helsingfors.

Vid en närmare titt på denna ”resebiljett” eller ”presentkort” som priset också kallades, visade det sig att ett det fanns ett finstilt villkor. För att få (vinna) priset/resan måste man först betala minst 406 kr (för två pers, 812 kr för fyra).

Om man inte gjorde det allra först hade man inte ”vunnit” eller fått något alls. Först sedan man betalat minst 406 kr för två skulle man ”få” en resa t/r med hytt och en (1 st) måltid. Resterande nödvändiga måltider under resan måste man också betala därutöver.

Vid kontakt med Viking Line framhåller de att dessa ”erbjudanden” (som Viking Line själva är noga med att kalla dem) ej är ”priser” och ej heller avsedda att användas som sådana. Dessa ”erbjudanden” delas ut gratis till företag av olika slag och gäller till exempel bara under lågbeläggning, ej under veckoslut.

”Besviken vinnare”

Svar från Restaurang Pelé:

Vi ber om ursäkt att denna person känt att hon/han har blivit ”lurad”. Vi tycker att det är trist, då Restaurang Pelé är en samlings- och mötesplats för tangoälskare världen över, där dans och mingel är ett naturlig sätt att vara koppla av på.

Den 15 november var en historisk kväll då ClubTango och Tango Norte gjorde en gemensam fest för våra lärarpar som klubbarna hade tagit till Sverige. Det var en spektakulär show och jag tror ingen gick hem utan fint minne. Under en längre tid så var entrékostnaden annonserad för denna fest, och för medlemmar i klubbarna så var den på 120 kr, icke-medlemmars kostnad var 150 kr. Att då skriva att vi motiverade vår entréavgift för ett lotteri, anser vi därför inkorrekt.

Vid entrén så stod det inte ”Lotterifest med Viking Line 150 kr”, utan det stod ”Stor Tangofest med uppvisningar i världsklass av Coco Días & Delphine Robin och Verónica Corder & José Artigas.” Restaurang Pelé hade dessutom tagit på den ekonomiska kostnaden av dessa uppvisningar.

Under kvällen hade vi flera överraskningar (inte priser) bland annat erbjudandet från Viking Line. Vi talar alltid om att erbjudandet har restriktioner. Vi får dessa från Viking Line och i stället för att bara ge bort dem så lottar vi ut dem som extra grejor bland många andra saker som t ex fria entrékort, skivor etc. Viking Lines erbjudanden är specialerbjudanden som man kan välja att använda eller inte.

Restaurang Pelé, bjuder på sig själv otroligt mycket, ingen praktika kostar, fina priser för bäst uppklädda dam och herre vid festerna, frågesport om tango etc. Men om det inte uppskattas och kritiseras så kanske det är bättre att vi tar bort detta.

Vi ber om ursäkt till denna person och kommer att inte lotta ut dessa vilkorliga presentkort mer, så att ni som känner er så lurade inte behöver känna att vi har förstört nåt just för er.

mvh Andrea Dangiola Restaurang Pelé Upplandsgatan 18ur Kalendariet
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)