Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Debatt om kvinnor

Kvinna – du duger som du ÄR!

Ingenting behöver presteras. Ingenting behöver göras. Du behöver ”bara” vara dig själv. Våga ta en risk att öppna upp ditt hjärta, ge dig hän i mannens armar och ta emot.

Är det lätt? Nej det är det inte. Jag upplever att många av de människor jag möter, både i mitt privata umgänge och i mitt arbete, inklusive mig själv, bär på ett inre tvivel om att inte duga som de är. Jag vill här ge dig som läsare några reflektioner kring detta:

Lade din familj stor vikt vid maskulina värderingar? Då lärde du dig kanske att få bekräftelse genom ”göranden” och genom att vara duktig. Fick din lillasyster all uppmärksamhet för att hon var sötare än du? Som barn lärde du dig kanske att kontrollera dig själv och din omgivning, i syfte att slippa känna det som en gång gjorde så ont; att inte bli sedd, att inte bli älskad och bekräftad som den du är. Som vuxen möter du kanske män som inte går att lita på och som bedrar dig.

Jag upplever att en vanlig reaktion hos många kvinnor är att de skapar en yta av ”självständig kvinna i karriären”, som ett skydd mot att bli sårad.

Ett annat mönster kan vara att alltid försöka uppnå sina mål på egen hand, i stället för att lita på att bli tagen dit av någon annan.

I mitt arbete som lärare möter jag hos många en stark önskan att bli sedd och dyrkad för den man är – en längtan efter att kunna känna ochlita på att ens värde bestäms av den man är och inte av det man gör.

Om din karriär är ett uttryck för din kärlek så kan ditt hjärta blomma genom ditt arbete. Men om du väljer arbete av rädsla för att släppa kontrollen och för att stilla din stora hunger efter bekräftelse, då kommer ditt yrkesliv alltid att vara färgat av ensamhet, stress och brist på kärlek.

Jag möter många kvinnor vars hjärtan frusit till is. Kvinnor som bär på en längtan efter värme och kontakt med hela sig själva, i syfte att blomma som kvinna och som människa. Något som vi alla är värda, för den vi är.

Du får trampa på mina tår. Du får göra ”misstag”. Allt för att ge plats åt magin som uppstår när vi släpper på krav och prestation och ger plats för längtan i vårt hjärta.

Och du…..vad behöver du som kvinna av en man för att känna tillit till att ge dig hän i hans armar på ett dansgolv?

Peter Svanborg

Vad säger ni tjejer?

Ett litet experiment, förresten: byt ut alla ”kvinnor” mot ”män” och se vad som händer.

Redaktionenur Kalendariet

i morgon
Måndagspraktika

on 24 okt
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 26 okt
Milonga på Chicago + WS med Sara och Juampi

lö 27 okt - sö 28 okt
30 år med Tango Norte


lö 27 okt
Jubileums-supé

må 29 okt
Måndagspraktika
Visa alla »

ur Aktuellt

Jubileumsbok Tango Norte 30 år Till vårt 30 års jubileum ger Tango Norte ut en Jubileu... »

STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018 Nyårsfestival blir det även i år! Planen är tjuvstart ... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)