Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Eriksdalstango

Plaskande delfiner

När våren redan hade gjort sin debut, något timid, var det dags för ännu en gång att testa en kanske inte så omtyckt dansbana som Eriksdalsbadet. Men en trogen skara fick för sig att det var värt att trots allt ta sig en sväng bland bassänger, baddräkter, och barn som lyckliga skrek och badade, oavsett väderleken.

Nybörjare fanns kanske inte så många, men tillräckligt för att ge liv åt vår verksamhet: sprida tangon bland det svenska folket. Nyfikna och riktig intresserade blir fler och fler, trots avhoppen. Någonstans lever lusten vidare, och den som lämnar scenen kan så småningom återkomma till oss. Vi fick dessutom besök av Margareta Westergård, som har översatt ett par böcker om tango: Omfamningarnas basar av Sonia Abadi, och En tangodanserskas hemligheter av Graciela H. López. Att sätta ord på våra tangoupplevelser är också något som bidrar att göra tangon mera gripbar. Det finns en del människor som inte dansar, men ändå är intresserade både av musik och också skönlitteratur. Vår styrelse gör vad den kan, när det gäller att skaffa sommarställen att dansa, men det är inte lätt. Därför så länge man inte hittar någon bättre pista, låt gå med Eriksdalsbadet. Jag tror att med tanke på antalet besökare som vi haft, så finns det folk som tycker om att dansa bland plaskande delfiner.

Aftonen är härlig skaran av habituéer nästan den vanliga den blåa himmelen på sin plats, nyfiken på vad människorna gör reflekterar sig i det lugna vattnet. I en hörna av anläggningen tangodansen, musiken vill så gärna upp till det blåa, men förgäves den får inte lämna oss vi som inte kan leva utan, en älva sitter på gräsmattan dimfiguren lämnar kvar sitt märke efter dansen en skimrande cirkel på pistan.

Raúl Chagallour Kalendariet

on 19 dec
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 21 dec
Milonga på Chicago med julavslutning

fr 28 dec - ti 1 jan, 2019
Stockholms Tangofestival 2018


fr 28 dec - ti 1 jan, 2019
STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018


fr 28 dec - ti 1 jan, 2019
Milongapass


fr 28 dec
Pre-Festival Milonga på Chicago + WS
Visa alla »

ur Aktuellt

Jubileumsbok Tango Norte 30 år Till vårt 30 års jubileum ger Tango Norte ut en Jubileu... »

STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018 Nyårsfestival! årets höjdpunkt! Se programmet här!! »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Kvarglömda saker »

Övrigt »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)