Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Minne för tangolivet

Referat av jubileumsfest

Lördagen den 24 maj 2008 firade Svensk-argentinska tangoföreningen sin tjugoåriga existens på Operaterrassen i Stockholm genom att äta god mat till levande argentinsk tangomusik av Cuarte Tango från Buenos Aires, lyssna på återblickande tal samt dansa till musik av kvällens DJ, Daniel Ponce de Leon.

Vid halvsjutiden på kvällen öppnades portarna för Tango Nortes jubileumsfest. De närmare 200 middagsgästerna anlände efterhand, togs emot av styrelsens festfixare Margot Benisch och Ewa af Hällström, försågs med välkomstdrinkar och ”minglade” framför den omisskännliga stockholmsutsikten över Strömmen, slottet och Nationalmuséum bort mot Skeppsholmen med fullriggaren af Chapman. Av okänd anledning bröt under kvällen ut ett fyrverkeri på himlen ovanför denna vy. Ett tjugotal föreningar och andra aktörer var inbjudna, även från andra orter, liksom flera representanter från argentinska ambassaden och Uruguays konsulat. Gratulationer anlände i form av blommor, presenter och e-mail. Flera medlemmar från föreningens pionjärtid var också inbjudna.

Toastmastern Joel Ståhl annonserade middagen och bakom en vägg som sesamlikt öppnade sig stod borden dukade. Förrätten var en carpaccio på oxfilé, huvudrätten en vitvinspocherad laxfilé, till efterrätt blev det mangosufflé med glass och därefter kaffe. Under middagen fortsatte den levande musiken; det dracks förstås vin till maten, Ruben Ciano hälsade gästerna med ett välkomsttal, Raul Chagallo och Birgitta Holm framförde ett historiskt kåseri och det blev allsång till Birgitta Holms parafras på Fritiof och Carmencita med ackompanjemang av Jukka Rekola på gitarr och Eva Hefter som sångledare. Om någon saknade Eurovisionsschlagerfinalen i Belgrad denna kväll var det säkert glömt när det sedan blev dags att utnämna föreningens hedersmedlemmar från pionjärtiden, Bo och Gitte Malmgren samt Harriet Tilling, som förärades inramade diplom överlämnade av raden av senare ordförande i föreningen Jan Fredriksson, Graciela Soria och Ruben Ciano. Föreningens allra förste ordförande Bo ”Skräddare” Malmgren tackade för maten och överlämnade en DVD med en TV-inspelning från lokalen Pumpan.

Till efterinsläppet anlände ytterligare ett 40-tal deltagare som bjöds på tårta och var med och dansade i den spotlightbelysta Rotundan till välvalt smäktande tangomusik. I ena änden av den glasade fasaden mot Kungsträdgården och Strömbron kunde man ana solens uppgång samtidigt som från andra änden av den vinklade Operaterrassen månen sågs lyfta tung och apelsinfärgat rund innan det blev dags för de sista gästerna att ge sig hem vid tretiden. Jubileumsfesten blev ett ljust och samlande tangominne för alla oss som var med och firade 20-åringen.

Måns Ivarssonur Kalendariet

i morgon
Måndagspraktika special: WS med Marcelo Almiron

on 1 dec
Praktika med instruktion på grundnivå och uppåt

fr 3 dec
Milonga på Chicago med Maria Filali & Sigrid Van Tilbeurg

må 6 dec
Måndagspraktika

ti 7 dec
Milonga musical seminarium

on 8 dec
Praktika med dans på grundnivå och uppåt
Visa alla »

ur Aktuellt

Vaccinationsbevis Från 1/12 krävs vaccinationsbevis på event för mer än 1... »

Tangoprogram på närradion Låt oss prata Tango med José Delbono sänds återigen på ... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)