Start page

Calendar
News
Forum

About Tango Norte
Groups & Contacts
About tango
Links

Register yourself
-- Become a member


Member name

Password


Forgot your password?

 

Svenska menyer, tack.

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Leandro Palou

Intervju med Leandro Palou

Vad uppskattar du hos andra dansare? Vad är en bra tangodansare och en bra tango för dig?

Jag tycker mest om är när det finns nöje i dansen. En av de viktigaste sakerna för mej hos en tangodansare är förmågan att dansa till musiken, att vara musikalisk i dansen, att inte bara förflytta sig runt med tangorörelser men att använda dessa rörelser för att tolka musikstycket tillsammans med sin partner.

Hur ska en tangodansare bete sig för att få ditt ogillande?

När han eller hon inte dansar till musiken. När det inte finns några känslor involverade i dansen.

De flesta turnerande tangolärare i Europa som undervisar är professionella scendansare. Vi ser sällan traditionella sällskapsdansare som gäster eller förebilder. Ser du detta som ett problem eller motsägelse?

En bra lärare ska tänka på att de flesta dansare vill ha en fin stund medan de dansar socialt. Undervisningen bör sikta i den riktningen. Det är ingen vits att lära ut komplicerade mönster (som kan se väldigt bra ut på scenen) som är omöjliga att använda på dansgolven. Lärarens ansvar är att ge eleverna det de behöver, så enligt min uppfattning bör det som lärs ut ha en inriktning mot social dans, både för män och kvinnor.

Varför ska den som bara dansar socialt ta lektioner? Räcker det inte med att vi bara dansar? Tittar på video?

Att ta lektioner är alltid ett bra sätt att berika sin dansvokabulär. En del människor lär sig bara genom att titta på andra men alla har inte den förmågan. Lektioner ger möjligheten att få andra intryck, att se saker på ett annat sätt och andra stilar. I städer med ett stort antal dansare, som Buenos Aires, kan man titta på andra och få influenser från många människor men i mindre städer är detta inte fallet och då är det svårt att lära sig genom att bara titta på andra. Jag tycker att videoband inte är det bästa sättet att lära sig tango. Eftersom de flesta bara visar figurer är det svårt att få en bra teknik för rörelserna. Dessutom, i de flesta fall, behöver eleven personlig uppmärksamhet eller korrektion. Det är omöjligt att få via en video.

Vilka är era favoritmilongor i Buenos Aires? Era favoritlärare? Någon milonguero som ni skulle rekommendera? Era favorittangodansare?

Min favoritmilonga är Sunderland. Där kan man uppleva och känna "riktig" tango, dansad av människor som dansat i fyrtio år eller mer. Denna milonga håller till i stadsdelen Villa Urquiza, en stadsdel där man mest dansade Tango Salon. Det gör Sunderland till ett ställe där man kan se den bästa tangon i Buenos Aires. Där kan man hitta sådana som "Chino", Perico, "Turco", Jose med flera. Det finns så många utmärkta milongueror i Buenos Aires att det är omöjligt att nämna dem alla. Jag har som dansare lärt mig av olika milongueror, så varje gång försöker jag referera och hedra dem alla och inte bara några. De är alla exceptionella och har mycket att ge.

/ Jan Fredrikssonfrom the Calendar

tomorrow
Måndagspraktika

we 24 Oct
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 26 Oct
Milonga på Chicago + WS med Sara och Juampi

sa 27 Oct - su 28 Oct
30 år med Tango Norte


sa 27 Oct
Jubileums-supé

mo 29 Oct
Måndagspraktika
Visa alla »

from News

Jubileumsbok Tango Norte 30 år Till vårt 30 års jubileum ger Tango Norte ut en Jubileu... »

STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018 Nyårsfestival blir det även i år! Planen är tjuvstart ... »

from the Forums

Öppet forum: “Milonga Argentango med DJ Jerzy George Dzieciaszek - hjärtligt välkomn...” »

Öppet forum: “Temat för morgondagens WS på Chicago är Tango elements for connection ...” »

(Log in for other forums)