Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Ledare (1/2008)

Tack för förtroendet!

Tack till årsmötets deltagare som enhetligt uttryckte sitt förtroende för den nya styrelsen. Detta tolkar jag som ett klart stöd för att pröva nya och kreativa vägar. Det innebär självklart ett stort ansvar och en stor utmaning som jag personligen tar på riktigt allvar men samtidigt med stor glädje. Under mina ca 12 år som föreningsmedlem har jag bidragit med flera insatser som till exempel att vara festvärd, kursvärd, etc. och sedan många år tillbaka är jag även aktiv medlem i instruktörs- och gästlärargruppen. Jag var Tangonotisers redaktör under en tvåårsperiod mellan 2004 och 2006. Dessutom har jag för ett antal år sedan varit suppleant i styrelsen.

Jag tar tillfället i akt att även tacka alla aktiva medlemmar som på ett eller annat sätt är delaktiga i föreningsarbetet. Det är NI som i praktiken förverkligar våra mål!

Tangon, precis som de flesta andra folkdanser utvecklas kontinuerligt. Därför är det viktigt att vår förening fortsätter att anlita professionella externa tangolärare som representerar samtliga dans- och musikstilar. Min strävan är att våra medlemmar ska kunna åtnjuta alla dessa härliga dansstilar från canyengue till neotango via milonguero och tango salón, etc. Därför är det också viktigt att även dessa rytmer spelas på samtliga våra evenemang, oavsett om det handlar om en práctica eller en milonga.

Många säger att man ska ha fyllt fyrtio för att börja uppskatta tangon på riktigt. Det tvivlar jag fullständigt på! Det finns flera unga tjejer och killar som älskar tangon, inte bara neotangon, utan Tangon i alla dess former. Vi bör vara kreativa och bygga de broar och de strukturer som leder dessa ungdomar till oss. Att satsa på ungdomen är att satsa på framtiden och om tangon och dess allmänna plattform ska ha en framtid bör man värva fler unga människor till tangovärlden.

Min vision är att Tango Norte ska sträva efter att förstärka Stockholms och indirekt Sveriges tangoscen i synergi med våra kollegor i tangovärlden. Det har alltid förekommit (och det förekommer) en del interna och externa diskussioner om vår roll som förening på Stockholms tangoscen. Jag är konstruktivt kritisk. Generellt sett tycker jag att allt som man gör går att förbättra. Vår förening är inget undantag. Vi KAN INTE idag tänka som vi gjorde för 20 år sedan. Vi är ingen isolerad organisation och vi bör anstränga oss för att själva och i samarbete med andra jobba hårt för att värva fler människor till tangodansen samt sprida tangokulturen.

Samtliga tangoarrangörer vare sig de är privata eller ideella föreningar är en viktig del av tangoverksamheten. Vi är både villiga och beredda att utöka samarbetet med dem inom ramen för det som står i våra stadgar för att uppnå det gemensamma målet att ha en varierad, klassisk och modern tangoscen i Stockholm. Ett av målen är att varje individ som vill oavsett ålder, genus och tangopreferenser där ska kunna hitta sin plats.

Snart kommer vi att fira vårt 20-årsjubileum som tangoförening tillsammans med våra vänner. Låt denna händelse vara en milstolpe för att utstaka en vänlig och kreativ väg till gemenskap och gott samarbete. Det vore roligt att kunna organisera en ”Milonga de todos” tillsammans med alla registrerade privata tangoarrangörer och tangoföreningar där varje delaktig organisation deltar på samma basis i organisationen och genomförandet av evenemanget. Det kanske låter utopiskt, men vad skulle livet vara utan utopier och förebilder? Jag tror att det är möjligt!

Tack än en gång för förtroendet, vi ses på dansgolvet!

Ruben Ciano

Ordförande
Svensk-Argentinska Tangoföreningen (Tango Norte)ur Kalendariet

i morgon
Praktika med instruktion på grundnivå och uppåt

fr 3 dec
Milonga på Chicago med Maria Filali & Sigrid Van Tilbeurg

må 6 dec
Måndagspraktika

ti 7 dec
Milonga musical seminarium

on 8 dec
Praktika med dans på grundnivå och uppåt

fr 10 dec
Milonga på Chicago
Visa alla »

ur Aktuellt

Vaccinationsbevis Från 1/12 krävs vaccinationsbevis, som visar att man är... »

Tangoprogram på närradion Låt oss prata Tango med José Delbono sänds återigen på ... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)