Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Ledare

En ny period

I februari initierades en ny period efter årsmötet. Nya och gamla ansikten förenas i den nyvalda styrelsen och alla kommer att medverka för att verkställa medlemmarnas direktiv samt förverkliga vårt motto ”Tango i alla stilar”. Vi har framför oss en del utmaningar som vi kommer att bemöta med både spänning och glädje.

För att uppnå vara mål behövs det som vanligt en del volontärinsatser, vilka som bekant utgör grunden för vår ideella föreningsverksamhet. Därför är det viktigt att nya krafter ansluter sig till grupparbetet och till de olika löpande aktiviteterna för att säkra ett gott resultat.

Alla grupper har redan presenterat sina idéer/förslag till styrelsen och vi hoppas att det mesta i vår planering kommer att förverkligas på ett roligt och effektivt sätt.

Man kan till exempel nämna att arbetet kring den kommande nyårsfestivalen redan är igång och att gästlärargruppen har inplanerat intressanta lärarbesök som startar helgen 8-10 maj med lärarparet Osvaldo Roldán och Anna Maria Ferrara som kommer att hålla workshops och klasser i milonguerostil.

Styrelsen har bildat en milongagrupp som kommer att arrangera en del milongor och tangoaktiviteter utöver de som man brukar anordna i samband med lärarbesöken.

Vidare kommer vår tangoförening att hålla introduktion för nybörjare följt av allmän dans i Kungsträdgården den 6 och 13 juli samt eventuellt även den 27 juli.

Planeringsarbetet avseende sommardans på Skansen/Galejan har redan startat, vilket betyder att om allting går som man har tänkt sig, kommer vi i samarbete med Skansen att arrangera tangodans till levande musik samt introduktion för nybörjare varje torsdag under juli månad.

Utomhusmilongorna vid Stora Skuggan kommer att äga rum den 6 och 27 juni samt den 25 juli.

Det finns även en del andra aktiviteter som föreningen organiserar i egen regi och i samarbete med andra föreningar. Vi rekommenderar att ofta titta i vårt kalendarium för att hitta information om dessa aktiviteter eller för att ta reda på eventuella förändringar.

Den allmänna trivseln på alla våra evenemang är också en mycket viktig sak när det gäller att profilera oss som en trevlig organisation.

Det handlar inte bara om att navigera korrekt på dansgolvet och att respektera allas sätt att dansa, vilket förefaller uppenbart, utan att även spela attraktiv musik från tangons samtliga perioder och att hålla en spännande balans mellan tango-, milonga- och valstandor.

För att förbättra bemötandet av nya tangodansare har vi förstärkt ”tangohjälpen” på våra onsdagspraktikor genom att engagera våra etablerade instruktörer som ”tangohjälp” för nybörjare.

Ruben Cianour Kalendariet
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)