Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Ledare: Tango Norte tar ett steg till

Välkommen till ett nytt nummer av vår medlemstidning. Först och främst vill jag tacka medlemmarna för att jag fick fortsatt fortroende som ordförande för de kommande två åren. Det har tillkommit några nya medlemmar i styrelsen som vid sidan av de gamla kommer att arbeta för att driva föreningen framåt enligt verksamhetsplanen samt ta del av medlemmarnas idéer och arbeta för att genomföra dem.

De två första åren har varit fyllda av idéer, arbete och möten. Vi är en stor förening, inte bara för att vi har många medlemmar eller för att vi har många deltagare på våra praktikor, milongor, festivaler, m.m. utan också för att vi har många engagerade medlemmar i det praktiska arbetet som möjliggör många olika sorters evenemang. Det finns flera arbetsgrupper som ser till att våra praktikor och milongor är väl fungerande. Det finns arbetsgrupper som arbetar med vårt ansikte utåt, exempelvis via hemsidan. Det är inspirerande och tacksamt att det finns så många medlemmar som arbetar ideellt för att vi alla ska kunna dansa tango flera gånger under veckan, ordna fester varje månad och ha en stor festival till nyår.

Vi får varje år många nya medlemmar och därför är det viktigt att fler engagerar sig i föreningens arbete. Det behövs alltid nya volontärer till alla våra evenemang för det är vi själva som är föreningen. Jag hoppas att du som medlem ska känna dig välkommen att vara med. Vi är nu i början av verksamhetsåret och snart har vi vårt första gästlärarbesök i form av en mycket uppskattad lärare som har besökt föreningen återkommande under ett tiotal år - Osvaldo Roldán med sin partner Anna Maria Ferrara. Det är alltid inspirerande med besökande lärare både för oss dansare och för de instruktörer som är verksamma på våra praktikor och interna kurser.

Sommarens stora satsning blir att utöka tidigare års kulturdagar i tangons tecken på Skeppsholmen Vi vill ha en hel helg ägnad åt både dans och tango som kulturyttring. Vår ambition är att upplysa om tangokulturen såväl för mer invigda som för nya och intresserade. Det ligger i linje med våra stadgar som betonar vikten av att sprida den rioplatensiska tangokulturen i Sverige. Allt detta kommer att ske med det vackra sommarstockholm som bakgrund, något som vi hoppas lockar än fler besökare från när och fjärran.

Ett annat arbete som vi har initierat och som vi hoppas kommer att utvecklas under året är att Tango Norte sträcker ut sin hand i samarbetsanda till andra föreningar och organisatörer i Sverige. Hittills har vi börjat inom Stockholmsområdet med en milonga i samarbete med Restaurang Pelé och den kommande milongan i slutet på mars kommer att äga rum i samarbete med Tango Bristol. Fler projekt är planerade och alla idéer välkomnas.

Personligen tycker jag att det är stimulerande att vara del av en sådan aktiv förening och det är min förhoppning att även medlemmarna känner så. Därför är det också viktigt att vi alla bidrar med det vi kan för att hjälpas åt. Å styrelsens vägnar och även å mina egna vill jag önska er ett fint tangoår och att vi ses på olika evenemang både som deltagare och emellanåt även som volontärer.

VÄLKOMMEN ATT DANSA MED OSS!

Maria Garcia Ordförande i Svensk-Argentinska tangoföreningenur Kalendariet
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)