Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Ledare

Leve mångfalden och pluralismen!

Tack och lov håller Stockholm på att bli en riktig tangostad.

Alla årstiders milongor och festivaler alternerar med diverse tangokurser och lektioner på olika nivåer i olika dansstilar som hålls av både gäst- och inhemska tangolärare. Det bästa är att alla dessa evenemang arrangeras av olika producenter på olika platser i Stockholmsområdet. För oss som älskar tangon kunde inte vara bättre.

Detta innebär att olika organisatörers agendas och kalendarier kolliderar ibland, men sånt är livet. Ingen kunde kräva att olika tangoarrangörer i Buenos Aires, Montevideo eller vilken annan tangostad som helst skulle synkronisera sina kalendarier. Tangon är inte bara en passion, den är också en vara och som sådan är den underställd marknadens spelregler.

Ur tangodansarens synkpunkt är det viktigaste att det varje dag ska finnas tangoaktiviteter som möjliggör att hon eller han kan utöva sin passion. Därför är det för tangodansaren (läs tangokonsumenten i ekonomiska termer) helt oviktigt om aktiviteten arrangeras av den ena eller den andra tangoproducenten, om det handlar om en ideell förening eller en privat arrangör. Det som är väsentligt är om det handlar om gästlärare eller levande musik och så vidare.

Vi som en av de äldsta tangoföreningarna i Sverige bör glädja oss över att våra medlemmar får tillgång till ett större utbud. Ett av våra stadgade mål är att främja tangokulturen i alla dess former, främst genom tangodansen, vilket betyder att vi indirekt främjar tangokulturen när vi låter andra arrangörer annonsera på vår webbsida. Framför allt främjar vi spridningen av tangokulturen när vi på ett aktivt och generöst sätt uppmuntrar våra medlemmar att delta i alla möjliga tangoevenemang.

Att det uppstår fler och fler tango-arrangemang betyder inte att vi ska bli passiva i våra ansträngningar. Tvärtom, mångfalden och pluralismen kan inte bli något annat än en stimulus för att bekräfta vårt engagemang och vår övertygelse att även vi som ideell förening har en viktig roll att spela när det gäller tangobefrämjandet. Det faktum att vi inte bedriver kommersiell verksamhet (det är bara ett konstaterande och inget annat) tillåter oss att tillämpa ett mycket liberalt tänkande baserat på demokratiska principer när det gäller att tillgodose de olika önskemål som finns bland våra medlemmar avseende olika tangostilar, musikstilar och diverse preferenser beträffande lärarparen.

Vår satsning hittills har varit mycket konsekvent när det gäller mångfald och pluralism. Det skulle bli en lång lista om man här citerade alla gästlärare och musikgrupper som gästat Stockholm i Tango Nortes regi under alla dessa år. Vi har till exempel anlitat Carlos Rivarola med sin fru María, Elina Roldán och Ricardo el pibe Sarandí, Claudio Hoffmann och Pilar Álvarez, Carlos Gavito och María Plazaola, Roberto Herrera och Natacha Poberaj, för att nämna några tangolärare. Beträffande tangoorkestrar har vi bland annat kontrakterat Color Tango (som besöker oss igen i oktober) och Silencio bland många andra utländska och inhemska musikgrupper. Samtliga dansstilar är representerade bland de lika lärarpar som gästar oss.

Hösten blir mycket lovande för oss på Tango Norte eftersom lärare som Osvaldo Roldán och Gustavo Salcedo figurerar i vårt kalendarium samt Color Tango i oktober. Utöver detta förbereder säkert vår festivalgrupp någon spännande överraskning till årsskiftet. Vi är på gång…!

Avslutningsvis önskar vi att mångfalden och pluralismen stadgas definitivt i Stockholm och att alla arrangörer lyckas med sina satsningar. En sak som är viktig att tänka på är att göra så mycket som möjligt för att utöka ”tangomarknaden” genom att värva nya tangoentusiaster.

Konkurrensen är ingenting att frukta, den är välkommen.

Ruben Cianour Kalendariet
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)