Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Ledare

Det har hänt mycket sedan sist!

Tango i Kungsträdgården har vi ordnat i år! Detta har framförallt varit en pilotverksamhet med endast två tillfällen den 7 och 14 juli (den 7 juli blev vi tyvärr tvungna att ställa in på grund av regn). Från och med nästa år har vi möjligheten att utöka detta evenemang till samtliga måndagar i juli månad. Det kommer att bli ett bra sommartangoalternativ för alla inbitna och även för en del ”nyfikna”. Några av dessa ”förstagångare” kommer säkert sedan att integreras till Stockholms tangoscen.

Galejan med sin charm och sin tradition är också en milstolpe när det gäller sommartango. Vår förening ordnade, vår vana trogen, även i år tango med levande musik på Skansen. Den stora nyheten denna gång var medverkan av Beltango (se bildcollage sidorna 6-7). Den här serbiska tangoorkestern bestående av fem virtuosa musiker Aleksandar Nikolic, bandoneon och dragspel, Jovan Bogosavljevic, violin, Ivana Nikolic, piano och röst, Bogdan Pejic, elgitarr och Ljubinko Lazic kontrabas inledde säsongen och de fick mycket beröm av tangodansarna. Vi hoppas att även i framtiden kunna anlita dem igen. Våra vänner från Kriminal Tango är redan välkända bland tangoentusiasterna (se artikel och bildcollage sidan 16-17). De uppträdde två gånger på Galejan i år tillsammans med den duktiga argentinska bandoneonisten Carlos Quilici. Även Cuarte Tango som också spelade underhållningsmusik på föreningens 20-årsjubileum medverkade två gånger i år på Galejan.

Sommarmilongorna vid danspaviljongen på Stora Skuggan var som vanligt en viktig komponent i den varma årstidens tangoutbud. Flera tangodansare tog med sig pic-nic och njöt av en matbit och ett glas vin förutom av tangodansen, förstås. Och nästan alla var utrustade med myggmedel…

Våren och sommaren har inte bara bestått av njutning, den har också inneburit en del arbete för styrelsen och alla dessa nyckelpersoner som gång på gång ställer upp när det behövs för att få våra tillställningar att fungera på ett kvalitativt sätt. Även våra instruktörer och diskjockeyer har gjort en utmärkt insats.

När det gäller styrelsearbetet har vi, förutom det sedvanliga ansvaret inom respektive arbetsområde, varit direkt ansvariga för planeringen och genomförandet av 20-årsjubileet, Tango i Kungsträdgården samt Tango på Galejan. Styrelsen hade även i början av juni en planeringsdag på Långholmen där viktiga frågor diskuterades och beslut fattades som till exempel vårt motto för den kommande perioden TANGO i ALLA STILAR.

TANGO i ALLA STILAR är ingen politiskt korrekt definition utan en strävan att även vår förening ska följa den utveckling som kontinuerligt sker i tangon i form av nya dans- och musikstilar samt att man fortsätter att utöva de klassiska. Detta är en utmaning riktad till oss alla, tangodansare, instruktörer och diskjockeyer som vi hoppas ska återspeglas på våra milongor och prácticas.

På återseende

Ruben Ciano

Ordförande i Svensk-argentinska tangoföreningen (Tango Norte)ur Kalendariet
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)