Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Milstolpar: Mora Godoy

Mora Godoy – balletdansös, koreograf, bailarín, lärare, producent

Mora Godoy är sedan ett antal år tillbaka, ett av de senaste nya tillskotten i tangovärlden. Balletdansös utbildad i Instituto Superior de Arte del Teatro Colon, Buenos Aires, hon skiljer noga mellan det personliga, hennes tangoföretag och sitt jobb som lärare. Men, allt leder till samma mål, Mora Godoy som ett märke inom tango. Hon kombinerar tradition och förnyelse. Förenar ballettekniken med tangon, skickighet och snabbhet i rörelserna. Hon får en del kritik för det hon gör, men allt hon sysslar med är genuint, det är hennes skapelse, och innovation. Mora Godoy utvecklar en originell tangostil av modern argentinsk tango.

1990-92 är hon med i Modern Jazz Ballet för att sedan, medan hon studerade på Buenos Aires universitet komma i kontakt med tangon; hon lämnade allt för att ägna sig åt tangodansen. Först var det i Miguel Angel Zottos Tangox2 (1993). Hon berättar att hon brukade läsa allt som skrevs kring föreställningen, alla recensioner, allt, och av detta lärde hon sig mycket om vilken sort show hon skulle ägna sit åt. Efteråt, bildar hon sin egen grupp, och presenterar Tango fatal (1997); Los creadores (1999); Tanguera (2002); Tango emoción (2004); Tangorama (2006); och Shine (2008) som ska turnera i Asien. Tillsammans med Miguel Angel Zotto (1998) deltar hon i Perfumes de tango och Una noche de tango, som turnerade i Europa, Asien och America. I Ryssland har hon turnerat fem gånger, däribland Sibirien. Hon säger att på vissa ställen är tangon fortfarande något exotisk.

Som en excentrisk företeelse, eller inte, viker hon ut sig i Playboy (2006); att posera naken var inte något som hon var rädd för. Hon berättar att när man är dansare är man van vid att klä av sig och vara naken. Hon är inte rädd för kritiken: du får kritik oavsett vad du än gör.

Raúl Chagallour Kalendariet

i morgon
Måndagspraktika special: WS med Marcelo Almiron

on 1 dec
Praktika med instruktion på grundnivå och uppåt

fr 3 dec
Milonga på Chicago med Maria Filali & Sigrid Van Tilbeurg

må 6 dec
Måndagspraktika

ti 7 dec
Milonga musical seminarium

on 8 dec
Praktika med dans på grundnivå och uppåt
Visa alla »

ur Aktuellt

Vaccinationsbevis Från 1/12 krävs vaccinationsbevis på event för mer än 1... »

Tangoprogram på närradion Låt oss prata Tango med José Delbono sänds återigen på ... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)