Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Notiser

BA:s första gay-milonga

Dagstidningen El Clarin i Buenos Aires publicerade i mitten av januari ett reportage om den argentinska huvudstadens första gay-milonga.

”La Marshall” ligger på Córdoba 4185 i stadsdelen Palermo och har öppet varje onsdag. Alla är välkomna, även om de ska vara medvetna om att klubben har en gayprofil.

– På de traditionella milongorna är det mannen som för. Här bestämmer man gång för gång vem som för och vem som följer, förklarar Augusto Balizano, tangolärare och en av upphosmännen till milongan.

I tre år har han gett tangolektioner på ”Lugar Gay de Buenos Aires” i San Telmo.

– Och eftersom folket inte hade någonstans att dansa ifred, öppnade vi det här stället, berättar han.

I en intervju säger tangoläraren Edgardo Gargano att många förvånas över den höga nivån på dansarna på ”La Marshall”. Han förklarar det med att det kommer många professionella dansare, för här de kan dansa med varandra utan att bry sig om att de är två kvinnor eller två män.

DJ den kvällen El Clarin besökte milongan var Mario Orlando, som har erfarenhet av 30 års musikspelande på milongor. Han menar att människorna på gay-milongan är mycket mer respektfulla och gentlemannaaktiga än på traditionella milongor.

Nya redaktörer sökes!

Efter två år med Tangonotiser lämnar jag nu detta uppdrag.

Det har varit roligt att bidra till medlemmarnas tangoläsning. Inte minst sedan Ewa Thibaud för ett år sedan tog över layouten och lade ner tid och energi på att göra tidningen så snygg som den är idag.

Men nu när jag har liten bebis och knappt dansar längre känns det inte lika självklart att fortsätta som ansvarig.

Ewa Thibaud fortsätter ett tag till, men det behövs fler och nya krafter för att hålla igång TN.

Om sådana inte dyker upp är frågan om vi ska fortsätta att göra en tryckt, redaktionell produkt. Dessutom sprids debatt och och information snabbare och med större iver på nätet än i TN. Kanske är det läge att göra om tidningen till enbart en webb-produkt, och att sänka kraven på layout och texter. Detta är en diskussion som styrelse och medlemmar måste ta.

Alltså: Hej och tack för mig!

Eva Janzon

Tango Island nedlagt

På grund av att det skedde stölder och vandalisering under förra sommarens Tango Island är arrangörerna inte välkomna att använda Vaxö Skola längre.

Det gör att Tango Island måste ställas in och förra årets tangoläger i Vaxholm blev alltså det sista, meddelar besvikna arrangörerna Steff och Maria.

I stället funderar de på att ordna en kombinerad tango- skid- och snowboardvecka i de schweiziska alperna.ur Kalendariet
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)