Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Härlig vistelse i Buenos Aires

- tango och sightseeing

Ur TANGO-Notiser 3/2007


Sex tangueras reste till Argentina och upplevde tre fantastiska veckor i Buenos Aires. Vi bodde mycket centralt på Hotel Gran Argentina på Carlos Pellegrinig intill Avgnida 9 de Julio, världens bredaste gata med 20 filer, nära obelisken. Gran Hotel Argentina är ett mellanklasshotell med mycket bra frukost och nära flera milongor.

Vi dansade tango nästan varje dag och besökte olika milongor, mest på eftermiddagar men även på nätter. I Buenos Aires, BA, bjuder man upp till dans på ursprungligt tangomanér, d.v.s. det är ett mycket sofistikerat sätt att bjuda upp, vi tittar på någon och de tilltänkta tangokavaljererna ger oss blickar tillbaka eller tvärtom, i och med denna kontakt så möts vi på dansgolvet för att dansa tango. Till en början kunde det kännas litet obekvämt, men sedan kom vi raskt in i tekniken, fast en del av de äldre tangokavaljererna märkte strax att vi inte alla sex var lika hemtama i tangoturerna, varför det ibland blev till att sitta och titta på.

På eftermiddagsmilongorna var medelåldern högre än på nattmilongorna där det ofta var mer turister och par. Alla kavaljerer dansade inte bra och en del förde otydligt, så det var precis som hemma. Vi tog lektioner/klasser med en avancerad tangokavaljer, som även fick betalt för att följa med oss ut och dansa på milongorna. Han var otroligt duktig och det var även ett sätt att få dansa mer. Privatlektioner för honom kostade bara ca 100 kr per timme.

På en mycket trevlig restaurang La Bossa, nära Obelisken beundrade vi ett ungt uppvisningspar som dansade fantastiskt bra tango med stark utstrålning. Detta par kom ett antal gånger till vårt hotell, där vi fick disponera frukostmatsalen för privatlektioner med dem. Att dansa med Marcos och Alejandra var bland det bästa på hela resan. Om du vill veta mer om dem gå in på deras hemsida: www.sursul.com. Tango Norte kommer att erhålla en DVD, för dig som vill se mer hur de dansar.

På en nattmilonga stötte jag ihop med Augusto Balizano som nyligen var på Queer Festivalen. Jag hade tidigare gått kurs för honom när han var i Stockholm förra gången. Världen är liten!

Förutom tangon åkte vi på en sightseeing i BA och upptäckte även mycket av staden på egen hand. Tunnelbanan, Subte fungerar utmärkt och det var relativt lätt att hitta. Staden är enorm med sina 13 miljoner invånare och det är oerhört mycket trafik, men det finns många vattenhål; stora parker, det ombyggda hamnområdet Puerto Madero med exklusiva restauranger. Marknaden i San Telmo, som var väl värd ett besök, hade förutom alla stånd mycket uppträdanden och spektakel. Konstnärsområdet La Bocca där tangon föddes är mycket charmigt och där besökte jag Estadio Alberto, Bocca Juniors hemmaplan och såg en urbra fotbollsmatch tillsammans med 60.000 andra.

Förutom att vara i BA åkte två av deltagarna till de enorma vattenfallen Iguazú på gränsen till Brasilien på en tredagarstur. Flera av oss åkte även på en endagstur till Montevideo i Uruguay, en båttur över Rio de la Plata. Montevideo är inte alls en lika hektisk stad som BA och har en två mil lång sandstrand utmed hela stan, förutom alla historiska sevärdheter och vacker natur. Vi besökte också Deltaområdet norr om BA – Tigre - där vi åkte kanalbåt, som tidigare var Buenos Aires-bornas vackra sommarparadis

Vi besökte många bra restauranger, bl.a. flera kinesiska, som har utsökta bufféer. Det argentinska köket är mycket bra med fantastiskt kött, godare får man leta efter. En normalmiddag med vin kostade ca 50 kr. Ett besök på Café Tortoni är ett måste, ett av Argentinas äldsta caféer som förr besöktes av intellektuella, politiker och konstnärer.

Att shoppa är billigt, bl.a. tangoskor, lädervaror, trikåkläder och CD-skivor. Till sist några muséer värda att besöka, Museo Evita Peron, Tangomuséet Carlos Gardel och Museo National de Bellas Artes, med bl.a. våra älskade impressionister.

Ulla Palmquistur Kalendariet

i morgon
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 19 okt
Milonga på Chicago + WS

må 22 okt
Måndagspraktika

on 24 okt
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 26 okt
Milonga på Chicago + WS med Sara och Juampi

lö 27 okt - sö 28 okt
30 år med Tango Norte

Visa alla »

ur Aktuellt

STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018 Nyårsfestival blir det även i år! Planen är tjuvstart ... »

30 år med Tango Norte Nu i höst är det 30 år sedan Tango Norte bildades! Det ... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)