Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...

Cookie information
Cookie Troubles (english)

Styrelsen

Vi behöver improvisationens adrenalin

Milonga! Vem kan motstå detta magiska ord? Tangofest eller dansstil: Båda ger direkt koppling till glädje, lekfullhet och njutning på dansgolvet. Alltför ofta har jag observerat att inte alla får tillfälle att uppleva det. Alltför ofta sitter kvinnor och nybörjare rakt igenom en hel milonganatt! Hur skall vi skapa en ännu trevligare tangogemenskap om inte var och en bjuder på lite av sig varje gång? Något måste göras och det behövs inte vara något storartat.

Förtroliga samtal har gett mig privilegium att få inblick i oron och glädjen som de nyfrälsta tangosjälar går igenom när de håller på att lära sig att dansa tango. Somliga tror att det räcker att kunna ett antal steg eller figurer. Några fördjupar sig i tekniken och ”offrar” det mesta av fritiden till ändamålet, medan andra vill endast vill latja lite, spatsera och ha det kul på pistan. No more.

Detta är naturligtvis högst personligt och det accepteras med respekt.

Denna företeelse är inte enbart nybörjarnas utan den finns även bland ”etablerade” tangosjälar. Hur gör man då för att finfördela dessa olika intressen så att det blir en härlig och gemensam mix, där alla tillgodoser sina högsta dansönskningar? Det finns nog inget enkelt recept till det eftersom vi, tack och lov, är en samling av olika viljor, åldrar, kulturer och nationaliteter. Detta är ju i sig en styrka för att få fram ett rikt och varierande tangoumgänge. Därför käre medlem räknar jag med dig och ditt aktiva deltagande med att hjälpa varandra att komma in i tangoriket.

Ekonomi! Även detta ett laddat ord. Glädjande nog visar den slutgiltiga redovisning att föreningens största evenemang, dvs. tangofestivalen gjort ett överskott som vida överträffade våra förväntningar! Sammantaget har övriga evenemang som ägde rum under 2004 givit mycket positivt ekonomiskt resultat. Å föreningens vägnar tackar jag alla volontärer som har satsat åtskilliga timmar för att få i hamn ett framgångsrikt år 2004.

Tango! Puls och liv bara man tänker på det. Ändå blev jag ställd när jag fick frågan … Vilken form av tango skall vi dansa?

Personligen tycker jag att man inte skall vara så ortodox och tro på en enda form. Tangon som allt annat, både på gott och ont, går igenom evolutionens linje och dagens tango är en del i den utvecklingen. Men … tangons innersta väsen finns i dess rötter, dess ursprung. Men samtidigt behöver vi mer än någonsin improvisationens adrenalin för att skapa/uttrycka ”ens egen” tango, formad efter ens egna själsliga och kroppsliga förutsättningar. Själv identifierar jag mig med alla former av tango om dessa utförs med respekt. Det är svårt att säga vilken form av tango var och en skall dansa till. Det är nog ett högst personligt och subjektivt val!

Gästlärarbesök! Demián García och Carolina Bonaventura håller första veckan i maj inspirerande workshops i fin och elegant tangosalongstil. Det blir också en milonga med härlig dansuppvisning av dem! Missa inte det! Slutligen efterlyser jag allas delaktighet på våra evenemang och föreningsliv. Var med i någon arbetsgrupp. Dela med dig av dina goda idéer och nya arbetssätt. Var med och påverka!

Vi ses på dansgolven!

¿Graciela Soria?

Ordförande Svensk-Argentinska Tangoföreningen, Tango Norteur Kalendariet

i morgon
Milonga på Chicago med WS av Sara och Adrian

må 2 okt
Monday Tango Practice

ti 3 okt
Milonga musical seminarium

on 4 okt
Onsdagspraktika i Alvik - på två dansgolv

fr 6 okt
Milonga på Chicago

må 9 okt
Monday Tango Practice
Visa alla »

ur Aktuellt

Medlemsmöte 9 oktober är det medlemsmöte 18-18.45 på Lignagatan in... »

Tangokväll på Kulturhuset med prova-på! Ta med dig dina danssugna vänner så att de kan upptäcka... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Övrigt »

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

(Logga in för övriga forum)