Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Tangofestival

Favoriter återvänder

Mannen med silverskorna och kvinnan med dynamit är för många nr 1 bland tangodansare. För fjärde gången besöker Natacha Poberaj och Roberto Herrera Stockholm på nyåret.

Tekniskt är de enastående. Mjukheten, flytet, elasticiteten som kommer av deras behärskning av grundkomponenterna i dansen. Ingen som har haft dem som lärare glömmer nollpositionen, den bråkdel av en sekund i varje steg då inte bara fötterna samlas utan hela kroppen är i ett läge av vila.

Mångsidighet och öppenhet kännetecknar dem. De är koreografer, scendansare, traditionsbärare och undervisare. Roberto bär med sig den lantliga dansen från hemprovinsen Jujuy i norra Argentina, Natacha den täta luften från milongorna i Buenos Aires. Båda har argentinsk folklore i sin utbildning och båda framhåller det folkliga i tangons urspung och rörelsemönster. Ingen tåspets här inte.

Samtidigt är de öppna åt alla håll. Tangon är anarkistisk. Ingen stil – salong, milonguero, nuevo – är mer autentisk eller mer korrekt än någon annan. Vad de i stället betonar är att man ska använda sin egen personlighet. ”Att man dansar som man är”, säger Natacha i en intervju i TN. De ser också tangon som något universellt. Hur rioplatensisk den än är så är den en boheme och hör hemma överallt där den slår ner sina bopålar. Som i Stockholm, i synnerhet på nyåret.

Förutom på hemsidan kan du läsa mer om Natacha och Roberto i TN nr 3/2002 samt nr 1 och 3/2004.

Birgitta Holm

ur Kalendariet

i morgon
Grundkurs 1

må 22 jan
Måndags-Temapraktika
Sök partner till måndagspraktikan

on 24 jan
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

må 29 jan
Måndags-Temapraktika
Sök partner till måndagspraktikan
Visa alla »

ur Aktuellt

Inga meddelanden.

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Kvarglömda saker »

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)