Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...

Cookie information
Cookie Troubles (english)

Tangonovellen

Tacksamhet

Så verkar den äntligen vara över, den där första snubbelbenta, vingliga, följaktigt nerviga tiden. Gång efter annan har hon trasslat in sig i de egna och kavaljerernas ben, om och om igen tappat balansen och varit på väg att dra med sig män i handlöst fall. Hon har spänt sig för mycket, sträckt sig för litet, tagit för långa och för korta steg. Hon har grubblat och tänkt som man tänker på den egna andningen och grips av panik över att den inte lägre tycks självklar. Naknare än anken, har hon känt sig.

Under denna första tid har gudskelov inte varit ensam. De har funnits där, männen. Vissa har likt tålmodiga fäder lugnat och vaggat henne i sina armar. Fäderna har aldrig tagit någon notis om hennes felsteg och vingel, de har lugnt fört henne vidare. Som en bortskämd älsklingsdotter har hon kunnat begå misstag efter misstag utan att någonsin tillrättavisas.

Beskyddande och farliga storebröder har lurat upp henne på nya äventyr när hon trott att modet varit fullständigt uttömt, lusten urholkad, och handduken inkastad.

Djärva och beundransvärda, invigda i hemliga steg och fascinerande kombinationer hon har varit för ny/liten att förstå, har de oåterkalleligt utmanat till mer. Vem kan väl motstå en storebrors utmaning?

Kvinnorna förtjänar egentligen ett helt kapitel. Äldre systrar som bistått henne med skavsårsplåster, ett behåband som gått av har hastigt tråcklats ihop på damtoaletten av en sybehörsutrustad milonguera. Jämnåriga systrar hon kämpat med på kurser, i allt svettigare träningskläder och med alltmer flytande makeup. Där har de stått, vid kursens slut, i lortiga kläder och höga klackar; förenade av ett plöstligt gapskratt.

Mödrarna som uppmuntrat, torkat en och annan tår, de riktigt skickliga, förebilderna… I kapprummet, efter en milonga, viskar en av dessa kvinnor i hennes öra: ”Duktig flicka!” Hon rodnar djupt, lika stolt som när hon en gång lärde sig knyta hårrosetten själv.

Hennes familj skingrades tidigt. Här finns något hon länge längtat efter. Det hon känner är nog tacksamhet.

Malena Svenson (pseudonym)ur Kalendariet

i morgon
Milonga på Chicago med WS av Sara och Adrian

må 2 okt
Monday Tango Practice

ti 3 okt
Milonga musical seminarium

on 4 okt
Onsdagspraktika i Alvik - på två dansgolv

fr 6 okt
Milonga på Chicago

må 9 okt
Monday Tango Practice
Visa alla »

ur Aktuellt

Medlemsmöte 9 oktober är det medlemsmöte 18-18.45 på Lignagatan in... »

Tangokväll på Kulturhuset med prova-på! Ta med dig dina danssugna vänner så att de kan upptäcka... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Övrigt »

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

(Logga in för övriga forum)