Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Tangoorkester

Premiär för ny tangoorkester

I höstas publicerade Tangonotiser ett upprop från Dick Malm, som ville starta en tangoorkester i föreningens regi. Flera personer hörde av sig och den 14 januari hölls en första repetition. Den 28 april, efter sju ytterligare repetitioner, var det dags för premiär. Den begicks på ett internt möte inför Accordion Club på Timmermansgården i Stockholm.

Orkesterledare och bandoneonist Dick Malm berättar i ett brev till Tangonotiser: ”En viss nervositet fanns hos alla. Första melodin var El Entrerriano. Publiken var mycket positiv och gav oss rikliga applåder. Sedan släppte vi loss vokalisten i en melodi av Carlos Gardel, Cuesta Abajo. Det gav oss ännu rikligare applåder.”

Bandet spelade El Choclo, Lejana Tierra Mia och Nostalgias. När de sista tonerna från Volver tonat bort ”visste inte publiken längre hur de skulle applådera, det var högljutt och nästan kaosartat. Vi i bandet torkade svetten ur pannan och samlade oss inför slutnumret. Detta är alla tangosars tango, La Cumparsita, som avlöpte enligt en upplagd psykologisk idé. De sista 16 takterna är av ekvilibristisk karaktär som framfördes av violinisten Elisabeth.

Efter framförandet var publiken i extas. Det var fotstamp, stående applåder, gap och skrik, så var helt enkelt tvungna att ta om de sista takterna igen. Stackars Elisabeth, blek och tärd led hon för konsten att spela tango och tog sina sista 16 takter igen med lika stor bravur och ackurates. Publiken applåderade igen; dock något försiktigare, på grund av något ont i händerna av det föregående kraftiga handklappandet.”

Förhoppningsvis ska även tangoföreningens medlemmar på sikt få möjlighet att lyssna och dansa till orkestern.ur Kalendariet

i dag
Medlemsmöte i TangoNorte

on 22 nov
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

må 27 nov
Måndags-Temapraktika

on 29 nov
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

må 4 dec
Måndags-Temapraktika

on 6 dec
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.
Visa alla »

ur Aktuellt

Problem med inloggning? Har du problem med att stanna kvar inloggad? Då vill ... »

Stockholm Tango Festival 2017 29/12 -1 /1 går årets festival av stapeln! Boka in i di... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Övrigt »

Kvarglömda saker »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

(Logga in för övriga forum)