Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Tangoresan

Suggestivt och manligt

Följ med Paula till en av Buenos Aires häftigaste tangoupploevelser, gaymilongan La Marshall.

En av Buenos Aires-resans höjdpunkter var besöket på milongan ”La Marshall”, adress Yatay 961. Milonga varje onsdag kl 22.00–sent, dessförinnan har de praktika mellan 20.30–22.00. Praktikan är för alla nivåer.

Eftersom jag tycker om att föra var det jättespännande att åka till La Marshall. Vi, det vill säga Wenche och jag, deltog även i praktikan.

Lokalen var minst sagt häftig. Ett garage som har fått behålla sin höga takhöjd och tegelväggar. Färgade lampor sörjde för den mörka belysningen. Mario Orlando spelade mycket modern tango, Bajofondo, Tangoloco, Tangoneon och så vidare, blandade med äldre stycken. Vi var väl 30 personer under praktikan, alla nivåer och den avancerade var mycket avancerad. Wenche blev litet ”putt” på mig och jag är övertygad om att de flesta trodde att vi var ett gammalt strävsamt par...hmmph…

När milongan började dansade jag med Wenche och sedan bjöd jag upp en kille – jag förde! Det var kul, känslan av att kunna föra honom och att han hängde med.

Vid midnatt åkte W hem och jag blev ensam kvar. Det kom fler och fler människor, nästan bara män. De fåtal kvinnor som infann sig kom i sällskap med män. Och nu började DANSEN.

Golvet blev snabbt fullt av otroligt bra dansare, killar i par. Det var fantastiskt suggestiv musik och känsla i dansen. Jag videofilmade det hela men tror inte att det blev så lyckat eftersom belysningen var dämpad. Killarna hade ingenting emot min kamera, tvärtom var det lite trängsel framför mitt bord.

Det var mycket häftigt att se när två killar dansade maskulint med varandra, alltså inte så att den ene var feminin i sin framtoning, det var power i den dansen!

Senare på natten var det två kvinnor som signalerade att de ville dansa med mig men jag vågade inte ge mig ut på golvet bland alla proffs.

La Marshall öppnade sina portar för ett år sedan. Organisatörer är Edgardo Gargano, hans syster och en man till. Gästerna består av 30 procent kvinnor och 70 procent män. De flesta killarna är gay och kvinnorna heterosexuella. Många proffsdansare kommer till La Marshall för att kunna dansa med en partner av samma kön offentligt. Jag rekommenderar ett besök på La Marshall!

Paula Dahlén

ur Kalendariet

i morgon
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 25 jan
Milonga på Chicago + WS med Marcelo Almiron

må 28 jan
Måndagspraktika

on 30 jan
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå och live show

fr 1 feb
Milonga på Chicago + WS med Tommy och Christina

må 4 feb
Måndagspraktika
Visa alla »

ur Aktuellt

Jubileumsbok Tango Norte 30 år Till vårt 30 års jubileum hösten 2018 gav Tango Norte u... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

Övrigt »

(Logga in för övriga forum)