Start page

Calendar
News
Forum

About Tango Norte
Groups & Contacts
About tango
Links

Register yourself
-- Become a member


Member name

Password


Forgot your password?

 

Svenska menyer, tack.

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Tangoresan

Suggestivt och manligt

Följ med Paula till en av Buenos Aires häftigaste tangoupploevelser, gaymilongan La Marshall.

En av Buenos Aires-resans höjdpunkter var besöket på milongan ”La Marshall”, adress Yatay 961. Milonga varje onsdag kl 22.00–sent, dessförinnan har de praktika mellan 20.30–22.00. Praktikan är för alla nivåer.

Eftersom jag tycker om att föra var det jättespännande att åka till La Marshall. Vi, det vill säga Wenche och jag, deltog även i praktikan.

Lokalen var minst sagt häftig. Ett garage som har fått behålla sin höga takhöjd och tegelväggar. Färgade lampor sörjde för den mörka belysningen. Mario Orlando spelade mycket modern tango, Bajofondo, Tangoloco, Tangoneon och så vidare, blandade med äldre stycken. Vi var väl 30 personer under praktikan, alla nivåer och den avancerade var mycket avancerad. Wenche blev litet ”putt” på mig och jag är övertygad om att de flesta trodde att vi var ett gammalt strävsamt par...hmmph…

När milongan började dansade jag med Wenche och sedan bjöd jag upp en kille – jag förde! Det var kul, känslan av att kunna föra honom och att han hängde med.

Vid midnatt åkte W hem och jag blev ensam kvar. Det kom fler och fler människor, nästan bara män. De fåtal kvinnor som infann sig kom i sällskap med män. Och nu började DANSEN.

Golvet blev snabbt fullt av otroligt bra dansare, killar i par. Det var fantastiskt suggestiv musik och känsla i dansen. Jag videofilmade det hela men tror inte att det blev så lyckat eftersom belysningen var dämpad. Killarna hade ingenting emot min kamera, tvärtom var det lite trängsel framför mitt bord.

Det var mycket häftigt att se när två killar dansade maskulint med varandra, alltså inte så att den ene var feminin i sin framtoning, det var power i den dansen!

Senare på natten var det två kvinnor som signalerade att de ville dansa med mig men jag vågade inte ge mig ut på golvet bland alla proffs.

La Marshall öppnade sina portar för ett år sedan. Organisatörer är Edgardo Gargano, hans syster och en man till. Gästerna består av 30 procent kvinnor och 70 procent män. De flesta killarna är gay och kvinnorna heterosexuella. Många proffsdansare kommer till La Marshall för att kunna dansa med en partner av samma kön offentligt. Jag rekommenderar ett besök på La Marshall!

Paula Dahlén

from the Calendar

tomorrow
Milonga på Chicago + WS

mo 22 Oct
Måndagspraktika

we 24 Oct
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 26 Oct
Milonga på Chicago + WS med Sara och Juampi

sa 27 Oct - su 28 Oct
30 år med Tango Norte


sa 27 Oct
Jubileums-supé
Visa alla »

from News

STOCKHOLM TANGO FESTIVAL 2018 Nyårsfestival blir det även i år! Planen är tjuvstart ... »

30 år med Tango Norte Nu i höst är det 30 år sedan Tango Norte bildades! Det ... »

from the Forums

Öppet forum: “Milonga Argentango med DJ Jerzy George Dzieciaszek - hjärtligt välkomn...” »

Öppet forum: “Temat för morgondagens WS på Chicago är Tango elements for connection ...” »

(Log in for other forums)