Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...
Cookie information
Cookie Troubles (english)

Marianne Lingserius

Marianne är medlem av Svensk-Argentinska Tangoföreningen i Stockholm. Hon dansar som följare och anger sin nivå som avancerad nivå. Marianne är 159 cm lång.

E-postmarianne@lingserius.eu

Så här presenterar hon sig själv:

Efter ett liv med mycket dans, många olika typer, som började med klassisk balett som flicka, vidare till den friare men krävande jazzbaletten gick jag så vidare till spansk dans, salsa, och hamnade hos Lasse Kuhler under en lång era. Showdans, jive, charleston, stepp, bugg..y. Mycket och roligt blev det, och många scener! Efter det vidare till swingvärlden, också den i många år. Lindyhop, Boogie woogie, Balboa, etc. Dansen och dessa rytmer slukade mig!

Tangon kom sedan in i mitt liv som en naturlig följd,(2004-2005 kom det igång 'på riktigt", men gick först några intensiva tangohelger hos Pino redan1999) Den sökte upp mig, och omslöt mig. Visserligen blev det i trappsteg, tangon kräver sin kvinna, både i tid och tålamod.. Men efter det är jag min tango trogen. Jag har dansat mycket och ofta, både i Sverige, Europa, Argentina och Uruguay. Undervisat har jag också gjort periodvis, både i Stockholm och några andra mindre städer. Numera när jag inte dansar lika frenetisk som tidigare så njuter jag lika mycket men väljer och vilar emellan. Har också valt att undervisa i kvinnlig tangoteknik. Det betyder mycket för oss damer att få 'litet eget' att jobba med. Män är självklart också välkomna, och en stor del av tangotekniken fungerar och är viktig för oss alla. Att lära sig kroppskontroll, balans, energi kontra lätthet, musikalitet och rytmer etc. Det viktigaste är att få känna den där speciella unika tangokänslan och njutningen, någon gång ibland.. Vi ses på pistan! Abrazo/MarianneSkicka ett webb-meddelande till Marianne
ur Kalendariet

i dag
Milonga på Chicago + WS med Raul & Julieta

må 27 maj
Måndagspraktika

on 29 maj
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.

fr 31 maj
Avslutningsmilonga på Chicago

må 3 jun
Måndagspraktika

on 5 jun
Onsdagspraktika med instruktion på nybörjarnivå.
Visa alla »

ur Aktuellt

Sommartango Sommartango blir det på måndagar från 17/6 och 9 veckor... »

Tango på Sätra Brunn Save the date! 24-25 augusti blir det Tango på vackra S... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Kvarglömda saker »

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Mailutskick till alla medlemmar »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

Övrigt »

(Logga in för övriga forum)