Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...

Cookie information
Cookie Troubles (english)

Festivalen

Dags att ladda för nyårsveckan

Orkestrarna:

28 december:

Silencio Orquesta típica

ger en en konsert på eftermiddagen på Nalen och spelar sedan även på milongan på kvällen på Nalen.

Musikerna i Silencio kommer från Buenos Aires, Montevideo och Europa.

José-Luis Betancor – bandoneon. Född i Montevideo där han spelade i flera berömda tangoorkestrar. Han har senare gjort CD och filmer i Australien. Bor nu i Paris, varifrån han turnerar mycket i Europa och Sydamerika.

Irmgard Gross – violin. Uppväxt i en rumänsk musikerfamilj och violinstutbildad vid akademierna i Basel, Luzern och Haag. Hon spelar både klassisk musik och tango och ger en masterutbildning i Zürich tillsammans med Nestor Marconi.

Winne Holzenkamp – kontrabas. Är från Tyskland och har utbildat sig i Buenos Aires, där han har spelat med musiker som Ramiro Gallo och Hector Console. Han har även spelat i orkestern Orquesta Escuela de Tango under Emilio Balcarce. Bor nu i Freiburg i Tyskland.

Roger Helou – piano och arrangemang. Växte upp i Buenos Aires där han experimenterade med olika musiformer, som tango, bossa nova, jazz och egna kompositioner. Senare riktade han in sig mer på traditionell tangomusik. Han har spelat med flera berömda tango-ensembler. Sedan 1998 bor han i Schweiz.

Dessutom ingår Peter Gneist på bandoneon, Giovanni Barbato på violin och Dario Viri på violin och viola.

Orkestern har gett ut en CD-skiva. Man kan beställa en demoskiva och läsa mer om dem på deras hemsida www.tangosilencio.com.

Nyårsafton:

Tangarte

Den skånebaserade orkestern med medlemmar ända från Umeå i norr till Buenos Aires i söder är välkända för Stockholms tangodansare. Vem minns inte de bejublade framträdandena på Galejan och i Vitabergsparken i somras? Tangarte spelar på nyårsafton. Vi återkommer med mer detaljer om detta längre fram.

Lärarparen:

Tre lärarpar kommer att leda kurserna under nyårsveckan. När Tangonotiser går till tryck är två av paren klara. Det tredje - två av världens mest kända tangodansare - har hittills gett oss ett löfte, men inte bekräftat och vi återkommer med besked. Här presenterar vi de två par som är klara.

Jorge Torres/Claude Murga

Jorge Torres är utexaminerad danslärare och har också studerat dans på den nationella operascenen Teatro Colón i Buenos Aires. Han har medverkat i en rad tangoshower från början av 90-talet och framåt, bland annat Forever Tango, Tango Tango, och Tango Passion. 1998 blev han nominerad för en Tony Award efter en show på Broadway i New York. I år satt han med i juryn för det första tango-VM som ägde rum i Buenos Aires.

Claude Murga har studerat modern dans vid den berömda Martha Graham-skolan i New York förutom studier vid Teatro Colón i Buenos Aires och studier i Japan. Hon är lärare vid den argentinska nationella tangoskolan tillsammans med Jorge Torres och Gustavo Russo.

Silvio Grand/Carla Cordoba

Silvio Grand föddes 1980 och upptäckte tangon när han var 15 år gammal. Han har utbildat sig i jazzdans, modern dans, folkdans och även i skådespeleri. Han har medverkat i två filmer, Tango Fatal och Esquina Carlos Gardel.

Carla Cordoba är från Buenos Aires. Hon har bland annat dansat tillsammans med Umberto Ferrero.ur Kalendariet

i morgon
Monday Practice with Malin Backström

on 13 dec
MEDLEMSMÖTE med Lucia-fika och practica i Alvik

on 20 dec
Extra lång practica i Alvik - säsongsavslutning

lö 30 dec - må 1 jan, 2024
Nyårsfestival!


lö 30 dec - sö 31 dec
Workshops under nyårsfestivalen

Visa alla »

ur Aktuellt

Nyårsfestival 2023!! Visst blir det festival till nyår! 30-31 december möts... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Övrigt »

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

(Logga in för övriga forum)