Startsida

Kalendarium
Aktuellt
Forum

Om föreningen
Grupper
Allt om tango
Länkar

Registrera dig
-- Bli medlem


Medlemsnamn

Lösenord


Glömt ditt lösenord?

 

English menues, please

 
   
Hjälp för dig som är...

Cookie information
Cookie Troubles (english)

Rolf Södergren

Rolf är medlem av Svensk-Argentinska Tangoföreningen i Stockholm. Han dansar som förare och anger sin nivå som avancerad nivå. Rolf är 179 cm lång.

Telefon08-749 57 67
0706-58 68 88
E-postrolf.sodergren@gmail.com

Rolf är medlem av följande grupper: DJ-gruppen.

Så här presenterar han sig själv:

Som dansare:

Jag har dansat tango sedan slutet av 1990-talet. Tangodansandet började med att jag fick hoppa in som "hjälpdansare" på Mälarsalens tangokurser eftersom det var brist på förare. Sedan dess har det rullat på och mitt intresse är fortfarande stort. Jag försöker delta i praktikor så ofta jag kan och det har blivit en del kurser också. Under 2003, 2007 och 2011 har jag gjort resor till Buenos Aires för att prova på att dansa på den plats där det hela tog sin början. Eventuellt kan det bli flera resor i framtiden, men innan jag åker nästa gång ska jag lära mig mera spanska, så att jag klarar av konversationen mellan danserna bättre. De senaste åren har jag även varit DJ vid olika evenemang inom Tango Norte.

Som DJ:

När jag sammanställer musiken till en onsdagspráctica, väljer jag bland de mest kända orkestrarna från den gyllene tangoperioden 1930 – 1955. Det är oftast de som spelas på traditionella milongor i Buenos Aires. Jag experimenterar sällan med modernare musik eller orkestrar, eftersom det finns ett tillräckligt stort utbud av den ”klassiska” tangomusiken.

Jag försöker att ha med en tanda med vals och en med milonga varje timme. Eftersom jag personligen tycker att det är lättare att dansa till instrumental musik, strävar jag efter att variera med ett antal instrumentala tandor. Normalt undviker jag att blanda musik från olika orkestrar i samma tanda.

Musik med sångare är betydligt vanligare än instrumentala låtar, men jag undviker sångare som har tendens att ”ta över” och låter orkestern hamna i bakgrunden. Sådan musik är betydligt svårare att dansa till, och eftersom det handlar om en onsdagspráctica med dansare som befinner sig på olika nivåer, vill jag göra valet av musik lite enklare.

För att fortlöpande förnya delar av repertoaren, lyssnar jag gärna på låtar som inte förekommer så ofta. När jag hittar något som jag gillar och som passar in med övriga låtar i en tanda, så vill jag gärna testa hur musiken fungerar.

Mina spellistor är alltid planerade i förväg. Jag ändrar inget under spelningen. Oftast anslår jag spellistan, så att dansarna kan se vad som väntar.Skicka ett webb-meddelande till Rolf
ur Kalendariet

fr 29 sep
Milonga på Chicago med WS av Sara och Adrian

må 2 okt
Monday Tango Practice

ti 3 okt
Milonga musical seminarium

on 4 okt
Onsdagspraktika i Alvik - på två dansgolv

fr 6 okt
Milonga på Chicago

må 9 okt
Monday Tango Practice
Visa alla »

ur Aktuellt

Tangokväll på Kulturhuset med prova-på! Ta med dig dina danssugna vänner så att de kan upptäcka... »

Inställt besök av Eric Jorissens Tyvärr är Eric Jorissens gästlärarbesök i oktober instä... »

ur Öppet Forum - senaste Ämnena

Övrigt »

Reklam för andra arrangörers evenemang »

Reklam för Tango Nortes evenemang »

Kvarglömda saker »

Mailutskick till alla medlemmar »

(Logga in för övriga forum)